DELEIE i Bodø: Kjøp halve boligen – bo i hele

Som de første i Nord-Norge lanserer vi i Jensvoll Eiendom nå DELEIE på vårt boligprosjekt i Jensvolldalen i Bodø.

– For mange er det å eie sin egen bolig en drøm i livet. Høye boligpriser og krav om egenkapital og belåning gjør drømmen vanskelig å gjennomføre, selv om man har fast jobb og inntekt. Derfor er vi veldig glad for at vi nå kan fortelle at vi lanserer DELEIE på prosjektet vårt i Jensvolldalen, sier eiendomssjef i TK Eiendom – Daniel Thomassen.

Daniel Thomassen - Jensvoldalen
Daniel Thomassen – Eiendomssjef TK Eiendom / Foto: Magy Media

Hva er DELEIE?

DELEIE har vært en normal eierform i Sør-Norge, men er første gang det lanseres i nord.

Med DELEIE kan du kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele. For resten av boligen betaler du et beløp tilsvarende markedsleie for TK Eiendom sin andel av boligen. Du må kjøpe minst 50 prosent av boligen, utenom det kan du selv velge hvor stor eierandel du ønsker å kjøpe. Og senere, hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke din eierandel – inntil du eier hele boligen selv.

Konkret eksempel: Du vil kjøpe en leilighet for 3.000.000,-.

  • Om du velger å kjøpe en andel på 50% så vil det i dette tilfellet bety at du halverer lånet ditt, som igjen betyr at du halverer egenkapitalen du trenger for kjøpet.
  • Du eier den ene halvparten selv, og betjener det lånet på ordinær måte, i tillegg til at du betaler markedsleie til Jensvoll Eiendom for resten av boligen.
  • Begge parter står like ansvarlig for å betale felleskostnadene.
  • Få oversikt over ledige boliger i Jensvolldalen her.

Tenker nytt

Det å komme seg inn på boligmarkedet er en barriere for mange, og skaper dessverre klasseskiller.

Det ønsker vi å gjøre noe med. Historikken viser at det er bedre å være delvis innenfor boligmarkedet, enn det å stå helt utenfor.

– For å hjelpe de som har havnet utenfor har vi prøvd å tenke helt nytt i dette prosjektet. Vi har en ambisjon om å realisere boligdrømmer, og derfor er vi glade for at vi har fått alle parter med på denne unike modellen, forklarer Thomassen.

Slik kommer du i gang

For å kjøpe bolig i Jensvolldalen med DELEIE trenger du fortsatt egenkapital. Kravet til egenkapital er på 15 prosent av den totale kjøpesummen på andelen du skal kjøpe.

Dersom vi fortsatt forutsetter eksempelet med en leilighet til 3.000.000,- vil du ha behov for 225.000,- i egenkapital dersom du kjøper 50% av boligen, altså en kjøpesum på 1.500.000,-.

Vi anbefaler deg å ta kontakt du synes dette høres ut som en spennende løsning for deg.

Vi i Jensvoll Eiendom har et samarbeid med de dyktige finansrådgiverne i Gildeskål Sparebank som vil være med å bistå med finansiering. Våre salgsansvarlige har også lang erfaring med å realisere boligdrømmer.

Vi gjør også oppmerksom på at samtlige tall i denne artikkelen er eksempler med gitte forutsetninger, og individuelle hensyn og vurderinger må alltid tas i betraktning når gjelder denne artikkelen om DELEIE.

Salgsoppgave.

Meld din interesse for å få tilsendt nyttig informasjon og salgsoppgave.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Daniel Thomassen - TK Eiendom

DANIEL THOMASSEN

Eiendomssjef

E: daniel@tkeiendom.no
T: +47 473 25 586

Kristoffer Hilmarsen

Rådgiver og eiendomssjef

E: kristoffer@tkeiendom.no
T: +47 454 78 690

by magy