Derfor skaper vi Jensvolldalen

Feb 17, 2020

Da vi innledet bydelsprosjektet Jensvolldalen var det gjennom en ambisjon om å skape boliger for folk flest.

I dag har mange mennesker utfordringer med å komme seg inn på boligmarkedet.

Jeg vil i denne artikkelen forsøke å forklare hvordan vi jobber rundt en tankegang som handler om å skape muligheter for alle. 

Det store forspranget

man skaffer seg i det man kjøper bolig er godt dokumentert. Rentefradrag, avdrag, verdistigning. Tvungen sparing. Uttrykk som kan være vanskelig å forstå seg på. De fleste har hørt hvor fornuftig det er å kjøpe bolig, men har sjeldent kontroll på regnestykket.

Boligmarkedet i Norge har historisk sett vært en økonomisk bærebjelke for privatpersoner som har bidratt til bedre pensjon, en mer robust privatøkonomi og en arv til neste generasjon.

Det er ingen menneskerett å eie sin egen bolig

Men det føles nesten som det burde vært det. Det er dessverre blitt slik at det kan bli et klasseskille utelukkende basert på eierskap av eiendom eller ikke. Prisstigningen har vært langt høyere enn lønnsvekst de siste ti årene. For de som ikke har hjelp hjemmefra vil sjelden utdanning, kompetanse, disiplin eller vilje være nok til å komme seg inn på boligmarkedet alene og tidlig.

Vi ønsker å hjelpe

De som er i en situasjon hvor boligmarkedet ser håpløst ut, men til tross for det viser vilje til å prøve. Vi ønsker nemlig ikke alltid å skvise mest mulig ut av prosjektene, men ser etter en vinn-vinn-situasjon for både oss og våre kjøpere. Det krever vilje fra deg som ønsker å kjøpe, og det kan hende du må gjøre noen kompromisser. Vi ønsker å gi deg muligheten.

Det er ikke veldedighet

Det er klart at det å kunne tjene på prosjektet er essensielt for oss med tanke på bedriftens bærekraft. Hovedfokuset er likevel å bygge prisgunstige leiligheter som holder høy kvalitet og inviterer både de som eier bolig fra før og de som er nye på boligmarkedet til en kjøpsmulighet av en splitter ny bolig.

Vi strekker oss langt for å finne finansieringsløsninger for mennesker som vanligvis blir avvist av andre aktører i samme bransje som oss. Så om du er en av de som har blitt avvist av banken fordi du manglet noe egenkapital eller ikke hadde høy nok inntekt vil jeg anbefale deg å ta kontakt med oss.

Hvorfor tar vi den risikoen?

Fordi vi enda har tro på at det å møtes ansikt til ansikt å bli kjent med menneskene som vil kjøpe hos oss for så å vurdere om vi kan tilby en løsning fortsatt har en verdi. Vi har troa på at folk er mer enn regneark, og selv om vi også er bundet av lovens reguleringer prøver vi å finne løsninger som kan være økonomisk overkommelige for den enkelte. Det er ikke alltid vi klarer det, men vi kan love at vi prøver.

Denne artikkelen er skrevet av Daniel Thomassen, som er en våre salgsansvarlige på Jensvolldalen. 

Meld din interesse for fortløpende informasjon